fbpx
Новини світу

США ще не прийняли рішення щодо Сирії, але стягують кораблі

Президент Сполучених Штатів Барак Обама, коментуючи ситуацію в Сирії, повідомив, що вже провів ряд переговорів з цього приводу і отримав варіанти розвитку дій від військових, проте ще не прийняв остаточного рішення про нанесення удару. За його словами, на даний момент вони переконані в тому, що хімічну зброю у Сирії застосував уряд і тому Вашингтон має намір прийняти такі заходи, які б послужили чітким сигналом керівництву Сирії.

 При цьому Барак Обама визнав, що такий «сигнал» не зупинить громадянську війну в Сирії і для досягнення цієї мети США готові активно працювати з іншими країнами, в тому числі і з Росією, щоб спробувати зблизити ворогуючі в країні сторони і врегулювати конфлікт політичним шляхом.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

 У той же час американський лідер допускає, що невелика операція у відповідь на застосування хімзброї, яка не передбачає довгострокове втягування в конфлікт, може мати позитивний вплив.

 Слід зауважити, що навіть незважаючи на те, що США не прийняли рішення про нанесення удару, вони все ж стягують свої військові кораблі до Сирії. Деякі судна, які повинні були закінчити свою роботу в тому регіоні і повернутися на американської бази, залишилися на своїх позиціях. В даний момент в Середземному морі знаходяться 4 військові кораблі США оснащені крилатими ракетами. Крім того, не так давно в Аравійське море прибула ще одна група кораблів на чолі з авіаносцем «Гаррі Трумен». Ще один авіаносець – «Німіц», знаходиться зараз в Індійському океані.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

  За матеріалами: ИТАР – ТАСС

 

Читайте також: