fbpx
Політика

Держдеп США звинувачує Росію у провалі обговорення резолюції щодо Сирії в РБ ООН

За словами представника держдепу Сполучених Штатів Мері Харф, через непоступливість Росії загальмувався процес прийняття проекту резолюції щодо Сирії в Раді Безпеки ООН. Про це вона заявила на брифінгу, що пройшов відразу ж після засідання РБ.

"Ми не бачимо просування вперед через тривалу протидію Росії будь-якій значимій дії РБ ООН по Сирії", – сказала Харф. Раніше стало відомо, що Великобританія внесла на розгляд постійних членів РБ ООН проект резолюції, в якій сирійська влада звинувачувалися в застосуванні хімічної зброї.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Мері Харф, крім іншого, повідомила, що доповідь про застосування хімічної зброї в Сирії, яку зараз готує розвідка США, буде розділена на дві частини, одна з яких буде засекречена, а іншу піддадуть гласності. З засекреченою частиною ознайомлять тільки американських конгресменів.

"Розвідка провела аналіз застосування хімзброї в Сирії. Ми надамо конгресу засекречену доповідь і опублікуємо незасекречену частину", – сказала Харф і припустила, що це відбудеться протягом поточного тижня.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Держдеп США звинувачує Росію у провалі обговорення резолюції щодо Сирії в РБ ООН

(відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: