fbpx
Новини світу

Генконструктор українського ДП “Антонов” звинуватив російського віце-прем’єра в некомпетентності

 За словами генерального конструктора українського підприємства «Антонов» Дмитра Ківи, російський віце-прем’єр Дмитро Рогозін некомпетентний в питаннях літакобудування. «Я чув інтерв’ю Рогозіна, який назвав Ан -70 віртуальним літаком і конкурентом Іл -76. Це може говорити тільки некомпетентна в авіації людина» , – заявив Ківа під час авіасалону МАКС- 2013, який проходить в ці дні в підмосковному Жуковському.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Літак Ан -70 розроблений в рамках спільної російсько-української програми. Це один з чотирьох літаків у світі, який має великий діаметр фюзеляжу і можливість укороченого зльоту і посадки, тобто  задовольняє дві основні вимоги, що пред’являються до військово – транспортних літаків, підкреслив генконструктор підприємства «Антонов». Крім Ан -70 такими характеристиками можуть похвалитися тільки американський С -17, європейський Airbus А400М і китайський Xian Y -20.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

 Ківа підкреслив, що Ан -70 може злетіти з непідготовленого аеродрому, що має злітну смугу довжиною лише 600 метрів, у той час як Іл -76 здатний злітати тільки з бетонної смуги довжиною 2000 метрів.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: