fbpx
Міжнародна економіка

Віце-прем’єр РФ пригрозив покарати Білорусь за махінації з нафтопродуктами

 Якщо інформація про поставки Білоруссю в треті країни нафтопродуктів під виглядом розчинників підтвердиться, не виключено, що причетні до махінацій особи будуть притягнуті до відповідальності незалежно від їх громадянства, заявив віце -прем’єр РФ Аркадій Дворкович.

 Схема безмитного експорту нафтопродуктів під виглядом розчинників завдала Росії збитків розміром не менше півтора мільярдів доларів, підкреслив Дворкович, додавши, що «з урахуванням загального характеру нинішньої ситуації» РФ змушена подивитися на ряд питань у відносинах з Білоруссю «уважніше і серйозніше».

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Вже зараз постачання нафти в Білорусь скорочені, Москва в поточному році поставить Мінську замість 23 тонн тільки 18,5 мільйона тонн нафти. Також російський уряд збирається «адекватніше оцінювати ризики імпорту сільгосппродукції з Білорусі» , так як існує ряд претензій до якості білоруських товарів.

 Всі вищевикладені заяви зроблені в світлі затримання в Мінську генерального директора «Уралкалія» Владислава Баумгертнера. Дворкович підкреслив, що «такий розвиток подій виглядає, щонайменше, неадекватно і не носить характеру партнерських відносин».

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: