fbpx
Суспільство

У Єгипті масово знищують культурні пам’ятки

Після того, як у Єгипті почалися масові заворушення, особливій ​​небезпеці піддалася культурна спадщина країни. Ситуація починає виходити з-під контролю, – нарікають археологи. Як повідомляє видання Euronews, вандали і мародери розгромили музей старожитностей Малаві. Тут були зруйновані саркофаги, викрадено величезну кількість артефактів, близько 500 експонатів зникли безвісти. Втрат такого масштабу в свій час не поніс навіть Єгипетський музей: вандали знищили всього близько 50 експонатів.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

«Багато єгиптян просто зійшли з розуму. Вони скрізь шукають давнини: копають під своїми будинками, шукають артефакти в місцях археологічних розкопок», – розповіла археолог Моніка Ханна.

Тепер експерти в галузі археології стурбовані майбутнім культурної спадщини Єгипту і закликають захистити цінні експонати країни.

Нагадаємо, після того, як у червні 2013 року армія відсторонила Мохаммеда Мурсі з посади президента Єгипту, між його прихильниками правоохоронними органами почалися зіткнення. Жертвами заворушень стали понад 1000 осіб. З середини серпня в країні на 30 днів введений режим надзвичайного стану.

Читайте також: