fbpx
Футбол

Ліга Європи. «Шкендербеу» – «Чорноморець»: коли залишився один крок до дебюту в груповому етапі

Сьогодні свій поєдинок в плей-офф Ліги Європи зіграє одеський «Чорноморець». Підопічні Романа Григорчука дебютують в цьому турнірі, причому досить-таки успішно. Нагадаємо, що одесити зуміли пройти два раунди кваліфікації, а в першому поєдинку плей-офф вдома домоглися мінімальної перемоги над чемпіоном Албанії «Скендербеу».

Матч «Скендербеу» – «Чорноморець» розпочнеться у Тирані о 21:00, а розсудить український і албанський клуби іспанський рефері Антоніо Матеу. На превеликий жаль, пряма трансляція цього матчу в Україні не запланована.

З усіх представників України в Лізі Європи, саме матч «Чорноморця» в Албанії викликає найбільше побоювань у вболівальників. По-перше, незважаючи на те, що одесити мали величезну перевагу в домашньому поєдинку, «Скендербеу» показав, що вміє грати у футбол. По-друге, ще свіжий у пам’яті виліт з Ліги Європи донецького «Металурга», який за сумою двох матчів поступився клубу з Албанії під назвою «Кукеса». Що ж, у грі в Албанії «Чорноморець» не має права на помилку, адже рахунок 1:0 дуже слизький і ціна помилки дуже висока.

В останньому поєдинку в УПЛ Роман Григорчук дав невеликий перепочинок деяким лідерам команди, але сьогодні на поле вийдуть кращі з кращих. Вилікувалися від травм Бакай і Лео Матос, але навряд чи ці футболісти вийдуть сьогодні в основі – давно вони не грали, а от на заміну їх вихід цілком можливий. У «Скендербеу» є одна проблема зі складом, але проблема ця велика. Через дискваліфікацію не зможе сьогодні зіграти форвард Пеїч, що вважається в албанській команді головною ударною силою.

Напередодні матчу «Скендербеу» – «Чорноморець» Роман Григорчук підкреслив наступне: «Це гра за потрапляння до групи Ліги Європи, про її важливість говорити немає сенсу, все ясно». Правий Роман Григорчук і додати тут дійсно нічого.

Побажаємо «Чорноморцю» удачі сьогоднішнім вечором і будемо сподіватися, що всі три українських клуби зуміють взяти участь у груповому турнірі Ліги Європи. Нагадаємо, що сьогодні свої матчі в плей-офф зіграють київське «Динамо» і дніпропетровський «Дніпро».

Читайте також: