fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Українські пілоти звільнені з полону у Судані

 Двоє українських пілотів вертольота МІ-8 і бортовий механік із Судану, що знаходилися в полоні у суданських повстанців, звільнені, повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс. Зараз українці знаходяться в місті Ньяла (провінція Південний Дарфур), їх охороняють сили безпеки Судану. Стан звільнених оцінюється як задовільний.

 Громадяни України потрапили в полон на початку поточного місяця. Вертоліт Мі-8, пілотований українцями, доставляв продукти на базу ООН в Дарфурі. Повітряне судно було змушене здійснити екстрену посадку за 50 кілометрів від Ніяли через технічну несправність. Всіх трьох членів екіпажу взяли в полон члени угруповання «Суданська визвольна армія». Подробиці операції, в ході якої були звільнені заручники, не розголошуються. Після всіх необхідних процедур громадяни України будуть відправлені на батьківщину.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

 За даними ООН, в Південному Дарфурі з 2003 року загинуло понад 300 000 осіб. Місцева влада стверджує, що кількість загиблих не перевищує 10 000 осіб.

 За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: