fbpx
Політика

Підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Українська влада повинна виконати три критерії – Арсеній Яценюк

 Українська опозиція вірить, що в листопаді буде підписано Угоду про асоціацію з Європейським союзом і зробить все можливе для того, щоб це відбулося, заявив лідер фракції "Батьківщина" у Верховній Раді України Арсеній Яценюк на спеціальному засіданні комітету з закордонних справ Європейського парламенту.

 Як повідомила прес-служба партії "Батьківщина", А.Яценюк запевнив, що опозиція підтримає законопроекти, які необхідно прийняти у Верховній Раді для євроінтеграції, а також внесла до парламенту ряд "євроінтеграційних" законопроектів і звернулася до Партії регіонів і президента підтримати та підписати їх , щоб виконати умови ЄС.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 А.Яценюк зазначив, що українська влада повинна виконати три критерії для підписання Угоди з ЄС  "і ми віримо, що влада це виконає".

 Першим з них він назвав припинення виборчого правосуддя і звільнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко, для чого президент повинен дозволити їй "залишити країну, щоб отримати медичну допомогу в Німеччині".

 Друга умова, за словами політика, реформування Генеральної прокуратури України. Відповідний законопроект вже направлений до Венеціанської комісії.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Третьою умовою є виборче законодавство, підкреслив А.Яценюк. Він, висловив надію, що "влада зробить все, щоб провести вибори в п’яти "проблемних" округах".

 "Українська опозиція готова до співпраці (з владою – ІФ) для того, щоб Угода була підписана. Наше майбутнє – це спільне майбутнє, і я переконаний, що ми цього досягнемо», – підкреслив А.Яценюк.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: