fbpx
Інтернет

Україна не зверталася в Facebook з проханням відкрити дані користувачів соціальної мережі

Як відомо, влада багатьох держав періодично звертається до інтернет-ресурсів з проханнями про відкриття даних користувачів. Не виняток у цьому питанні і популярна соціальна мережа Facebook, яка, як каже нам статистика, є найбільшою в світі.

Згідно з інформацією, яку оприлюднила соціальна мережа Facebook, українська влада не зверталися до неї з запитами на відкриття даних користувачів. Принаймні України немає в списку країн, які направляли в Facebook такі запити в першому півріччі поточного року. Всього ж в список, оприлюднений соціальною мережею, було включено 71 державу.

У ЗМІ наводяться слова юриста Facebook Коліна Стретча, що повідомив наступне: «У той час, як в урядів є важливий обов’язок з охорони безпеки людей, це можливо робити відкрито. Урядова відкритість і громадська безпека не виключають один одного».

Що ж стосується держав, які відправляли у Facebook запити на відкриття даних користувачів, то перше місце посідають США. Це держава в першому півріччі 2013 направила в Facebook близько 11-12 тисяч запитів. Соціальна мережа повідомляє, що в 79% випадків частково вимоги США були задоволені. На другому місці за кількістю запитів розташувалася Індія, що спрямувала у Facebook більше 3 тисяч вимог. Далі країни розташувалися в наступному порядку: Великобританія (1975 запитів), Німеччина (1886), Італія (1705), Франція (1547) і Бразилія (715).

За матеріалами: podrobnosti.ua

Читайте також: