fbpx
Політика

«Батьківщина» збирається після канікул наполягати на першочерговому розгляді «європейського пакету» законів і скасування низки пільг – Турчинов

 Парламентська опозиція має намір після канікул наполягати на першочерговому розгляді пакету євроінтеграційних законопроектів, а також скасування низки депутатських, урядових і президентських пільг.

 "Безумовно, одним з перших питань, на якому ми будемо наполягати щодо включення до порядку денного парламенту – це так званий європейський пакет. Це пакет законів, який можна було спокійно прийняти на минулій сесії, але якого так боїться влада… Ці закони вже підготовлені і написані. Єдине, що залишилося – прийняти їх", – заявив в ефірі "Радіо Свобода" у середу перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Крім того, за його словами, опозиція запропонує прийняти пакет соціальних законів. "Мова йде про ті програмні принципи, на яких ми продовжуємо наполягати щодо скасування пільг не тільки депутатських, а й президентських; пільг, пов’язаних із співробітниками Кабінету міністрів. Це не тільки пільги, але й незаконні доходи, зокрема, користування громадянином Януковичем десятком державних дач, які коштують, вибачте, вже мільярди. Ми вважаємо, що не може державний бюджет обслуговувати одну людину з такою помпою, коли багато наших громадян просто голодують", – зазначив О.Турчинов.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: