fbpx
Політика

Рух FEMEN залишає Україну

Одна з активісток руху FEMEN Олександра Шевченко заявила, що феміністки прийняли рішення згорнути свою діяльність на території України, мотивувавши це тим, що учасницям руху загрожує небезпека.

"Останнім часом на активістів організації було скоєно п’ять нападів. Ми зрозуміли такий натяк і прийняли рішення згорнути діяльність в Україні. Ми хочемо зберегти своїх активістів і вберегти їх від нападів. Ми боїмося бути вбитими", – заявила Шевченко, додавши при цьому, що представники організації будуть відчувати себе безпечніше за кордоном, де у разі небезпеки вони в будь-який час можуть попросити захисту місцевих правоохоронних органів і їх не зможе дістати українська влада.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Шевченко повідомила, що представники організації вперше за тривалий час прибули напередодні в офіс, щоб остаточно зібрати речі, однак туди відразу приїхала міліція і фахівці з вибухів, які, вигнавши всіх присутніх з приміщень, провели перший огляд без свідків, в ході якого були знайдені пістолет, граната та портрети президента Росії Володимира Путіна і патріарха Кирила, що використовувалися в якості мішеней.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За словами активістки, всі ці речі були підкинуті владою. У свою чергу, правоохоронні органи подібну версію спростовують, вони повідомили, що у вівторок їм надійшов анонімний дзвінок про те, що в офісі Femen знаходиться вибухівка. У ході обшуку і були виявлені ці предмети, у зв’язку з чим зараз проводиться перевірка.

Рух FEMEN залишає Україну (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: