fbpx
Економіка

Золото у вівторок подорожчало до максимуму

До кінця торгів вівторка вартість золота значно зросла, досягнувши максимального значення з 14 травня, що, на думку експертів, пов’язано з попитом на дорогоцінні метали через можливу ​​військову операцію в Сирії.

Так, до завершення сесії грудневий ф’ючерс на золото на нью-йоркській біржі Comex подорожчав на 27,10 долара, або на 2 відсотки – до 1420,20 долара за тройську унцію і причину цього багато хто вбачає у загостренні ситуації в Сирії.

Нагадаємо, що після тверджень західних ЗМІ про застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска, ряд політиків висловився про необхідність удару по сирійських урядових військах і військової операції в країні. У такій ситуації міжнародний ринок вирішив підстрахуватися і пішов у золото.

"Учасники торгів продавали акції і йшли в сектор надійних активів, до числа яких входить і золото", – заявив агентству MarketWatch експерт Пол Гербер.

Крім того, світові ціни на нафту також значно збільшилися на біржах після публікації статистики щодо індексу довіри споживачів до економіки США за серпень. Так, ціна жовтневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent Crude Oil зросла на 2,35 відсотка – до 113,33 долара за барель. Вартість жовтневих ф’ючерсів на легку нафту марки WTI збільшилася на 2,57 відсотка і склала 108,64 долара за барель.

За матеріалами: bankir.ru

Читайте також: