fbpx
Політика

ООН: “Минулі з моменту можливої газової атаки дні не відіб’ються на збережності доказів”

Заступник офіційного представника генсекретаря ООН Фархан Хак стверджує, що кілька днів, що минули після моменту передбачуваного застосування хімічної зброї під Дамаском, жодним чином не позначаться на збереженні доказів.

"Сліди зарину можна виявити протягом декількох місяців після його застосування", – сказав він. Він пояснив, що з урахуванням великої кількості жертв, кілька днів не відіб’ється на здатності зібрати важливі зразки і опитати очевидців, а сліди нервово-паралітичного газу можна виявити навіть протягом декількох місяців після його застосування.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Команда інспекторів ООН, яка знаходиться в даний час в Сирії, побувала на місці інциденту і за твердженням секретаріату всесвітньої організації, їм вдалося зібрати деякі зразки, а також опитати свідків. Фархан Хак також зазначив, що "достовірні свідчення свідків можуть бути використані в якості допоміжних доказів", так як після інциденту минуло зовсім небагато часу.

Тим часом, влада США продовжує звинувачувати в газовій атаці під Дамаском уряд Сирії. Зокрема, ще в понеділок держсекретар США заявив, що сирійська влада "занадто пізно" прийняла рішення допустити інспекторів ООН на місце хімічної атаки.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Йому вторить глава МЗС Великобританії Вільям Хейг, який стверджує, що через обстріли передмість сирійської столиці урядовими військами, "велика частина доказів була знищена". Влада цих двох країн не виключає можливості військового втручання в ситуацію в Сирії, у зв’язку з твердженнями про можливу хімічну атаку.

За матеріалами: РИА Новости

 

Читайте також: