Питання російсько-українських відносин можуть розглянути на саміті G-20 в Санкт-Петербурзі

 Комітет Європейського парламенту з питань закордонних справ просить Європейську комісію і держави-члени ЄС внести питання російсько-українських відносин у світлі недавніх проблем у сфері торгівлі на майбутній саміт G-20, який відбудеться наступного тижня в Санкт-Петербурзі.

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це в середу в Брюсселі після закінчення позачергового засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту повідомив його голова Елмар Брок (група європейських народників, Німеччина).

 "Така поведінка росіян просто неприйнятна. Ми закликаємо Комісію та держави-члени сьогодні дати цьому чітку оцінку і також зробити це пунктом розгляду (порядку денного – ІФ). На зустрічі великої двадцятки на наступному тижні в Санкт-Петербурзі», – заявив він.

 Е. Брок висловив думку, що недавні заяви російської сторони на адресу України та загрози "використання цін на газ та іншого, щоб Україна не підписала договір, суперечить будь-яким міжнародним правилам".

Related Post

 "Будь-яка країна має право прийняти власне рішення, хто буде її партнером у сфері торгівлі чи політики, хто буде союзником. Тому рішення про підписання Угоди належить Києву, а не Москві або Брюсселю», – упевнений європейський політик.

 У цьому зв’язку він запевнив, що якщо українська влада зробить все можливе для підписання документа, Європейський парламент ратифікує документ "дуже швидко".

 "Ми сподіваємося, що наступні два з половиною місяці будуть використані для цього (українською владою – ІФ)", – сказав Е. Брок.

 Крім того, питання відносин Росії з Україною у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію буде внесено до порядку денного першої осінньої сесії Європейського парламенту в Страсбурзі з подальшим прийняттям резолюції, додав європейський політик.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Leave a Comment