fbpx
Політика

Питання російсько-українських відносин можуть розглянути на саміті G-20 в Санкт-Петербурзі

 Комітет Європейського парламенту з питань закордонних справ просить Європейську комісію і держави-члени ЄС внести питання російсько-українських відносин у світлі недавніх проблем у сфері торгівлі на майбутній саміт G-20, який відбудеться наступного тижня в Санкт-Петербурзі.

 Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", про це в середу в Брюсселі після закінчення позачергового засідання комітету з питань закордонних справ Європейського парламенту повідомив його голова Елмар Брок (група європейських народників, Німеччина).

 "Така поведінка росіян просто неприйнятна. Ми закликаємо Комісію та держави-члени сьогодні дати цьому чітку оцінку і також зробити це пунктом розгляду (порядку денного – ІФ). На зустрічі великої двадцятки на наступному тижні в Санкт-Петербурзі», – заявив він.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

 Е. Брок висловив думку, що недавні заяви російської сторони на адресу України та загрози "використання цін на газ та іншого, щоб Україна не підписала договір, суперечить будь-яким міжнародним правилам".

 "Будь-яка країна має право прийняти власне рішення, хто буде її партнером у сфері торгівлі чи політики, хто буде союзником. Тому рішення про підписання Угоди належить Києву, а не Москві або Брюсселю», – упевнений європейський політик.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 У цьому зв’язку він запевнив, що якщо українська влада зробить все можливе для підписання документа, Європейський парламент ратифікує документ "дуже швидко".

 "Ми сподіваємося, що наступні два з половиною місяці будуть використані для цього (українською владою – ІФ)", – сказав Е. Брок.

 Крім того, питання відносин Росії з Україною у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію буде внесено до порядку денного першої осінньої сесії Європейського парламенту в Страсбурзі з подальшим прийняттям резолюції, додав європейський політик.

 Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: