fbpx
Футбол

Жертвопринесення в сучасному футболі неприпустимі – УЄФА

  УЄФА попередив казахстанський футбольний клуб "Шахтар" (Караганда), що жертвопринесення в сучасному футболі неприпустимі. 

 "Нам стало відомо, що незадовго до матчу Ліги чемпіонів між "Шахтарем" і "Селтіком" було скоєно жертвоприношення. Незважаючи на те, що деякі звичаї можуть мати історичне коріння, їм немає місця на стадіонах або поруч з ними", – цитує адресований "Шахтарю" офіційний лист директора змагань УЄФА Джорджо Маркетті британська газета The Guardian. 

 "У цьому зв’язку, я хотів би попередити, що жертвопринесення на футбольному полі чи на стадіоні до, під час або після матчу під егідою УЄФА – або мають якийсь зв’язок з УЄФА – абсолютно недоречні і неприпустимі. У разі повторення подібного, нашими дисциплінарними органами буде проведено повномасштабне розслідування", – написав Дж.Маркетті. 

 У п’ятницю Міжнародна організація "Люди за етичне поводження з тваринами" (People for the Ethical Treatment of Animals, PETA) звернулася до УЄФА з проханням заборонити жертвопринесення тварин перед матчами. 

 "Ми глибоко стурбовані тим, що вівця була зарізана з метою принести удачу казахстанській команді. Ми сподіваємося на згоду Мішеля Платіні з тим, що жертвоприносинам тварин немає місця в сучасному суспільстві", – заявив заступник директора ПЕТА Мімі Бекчеші у своєму зверненні до президента УЄФА М . Платіні. 

 "Сподіваємося, що УЄФА буде діяти швидко і рішуче, і гарантує, що красива гра не буде заплямована кров’ю тварин. Ми просимо вас використовувати свій вплив, щоб зупинити подальший забій у цьому сезоні Ліги чемпіонів і Ліги Європи", – написав М.Бекчеші. 

 За повідомленням низки ЗМІ, карагандинський "Шахтар" перед матчем з шотландським "Селтіком" (2:0) в рамках раунду плей-офф Ліги чемпіонів 21 серпня приніс у жертву вівцю на стадіоні "Астана Арена". На передматчевій прес-конференції головний тренер команди Віктор Кумиков сказав, що це було даниною традиції. 

 За підсумками зустрічі "Шахтар" здобув домашню перемогу з рахунком 2:0. Матч-відповідь пройде 28 серпня в Глазго. 

  Джерело: Інтерфакс-Україна

 

Читайте також: