fbpx
Новини світу

Західні країни попередили опозицію Сирії про швидке бомбардування

Західні держави попередили опозицію Сирії, що протягом декількох днів розпочнеться військова операція проти режиму Башара Асада. Згідно з цією інформацією, відповідна розмова сталася 27 серпня на зустрічі американських і європейських дипломатів з керівництвом опозиції Сирії. 

Представники Заходу повідомили, що метою військової операції буде запобігання застосування в Сирії хімічної зброї. При цьому самі опозиціонери відзначили, що передали партнерам із Заходу свій список цілей для нанесення повітряного військового удару. 

Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Чак Хейгл в інтерв’ю журналістам заявив, що його підлеглі вже готові почати військову операцію і чекають відповідного наказу від глави держави Барака Обами. Згідно з твердженнями керівника міністерства оборони, Сполученим Штатам «цілком ясно», що уряд Сирії використовував проти власних громадян хімічну зброю. Чак Хейгл додав, що незабаром очікує підтвердження цієї інформації фахівцями американських розвідувальних служб. Днем раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що провину уряду Сирії «неможливо заперечувати».

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Раніше про відповідальність сирійського уряду за хімічну атаку в східних передмістях столиці Сирії заявили Лондон і Париж. Глава уряду Великобританії Девід Кемерон перервав свою відпустку і повернувся до Лондона. Він також зазначив, що відкличе з відпусток депутатів британського парламенту, які приймуть рішення про можливе військове втручання в конфлікт, який триває в Сирії. 

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Сирійський уряд заперечує свою причетність до застосування хімічної зброї 21 серпня цього року, в результаті чого загинули сотні людей. 

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: