fbpx
Політика

Україна почне підготовку до візиту прем’єр-міністра Японії

Сучасний рівень українсько-японського співробітництва дозволяє почати офіційному Києву підготовку до візиту прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе. Про це заявив міністр закордонних справ України Леонід Кожара під час брифінгу для журналістів після закінчення офіційних переговорів між офіційними делегаціями МЗС України та Японії.

«Зокрема, ми обговорили перспективи активізації двостороннього політичного діалогу на найвищому рівні, прийшли до висновку про те, що сьогоднішній рівень українсько-японського співробітництва дозволяє перевести в практичну площину всі напрацювання офіційного візиту до України прем’єр-міністра Японії Сіндзо Абе», – повідомив Леонід Кожара.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Глава українського МЗС підкреслив, що в ході зустрічі з японською стороною обговорювалися перспективи подальшого розвитку партнерства, яке було встановлено між Україною і Японією за підсумками візиту президента України Віктора Януковича до Японії. Нагадаємо, Янукович відвідав Японію з офіційним візитом у січні 2011 року.

Крім того, в контексті розвитку співпраці з «ядерної лінії» «Фукусіма-Чорнобиль» глава МЗС України також підтвердив готовність офіційного Києва надавати необхідну технічну та експертну підтримку японським колегам для подолання наслідків аварії на «Фукусімі» у березні 2011 року.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Кожара поінформував про те, що для розвитку науково-технічного співробітництва між Японією і Україною сторони погодили проведення найближчого засідання українсько-японської комісії з науково-технічного співробітництва, яке має пройти цього року.

Міністри закордонних справ Японії та України також відзначили важливість з нарощування двосторонньої торгівлі та розвитку інвестиційного співробітництва. Дипломати розповіли також про необхідність укладення Угоди про лібералізацію, сприяння та захист інвестицій між країнами.

За матеріалами: УНН

Читайте також: