fbpx
Політика

«Загрози західних країн завдати військового удару по Сирії суперечать домовленостям саміту G8 в Лох-Ерні», – Сергій Лавров

Загрози західних держав завдати військового удару по Сирії суперечать всім домовленостям, які були досягнуті в ході саміту «великої вісімки» в Лох-Ерні. Про це в понеділок, 26 серпня, під час строкової прес-конференції в Москві повідомив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

За його словами, у декларації саміту «великої вісімки» «чорним по білому» було записано, що будь-які повідомлення про застосування хімічної зброї в Сирії повинні бути найретельнішим чином і професійно розслідувані. Сергій Лавров вважає, що зараз вже нереально говорити про будь-яку можливість проведення міжнародної конференції з «сирійського питання» у вересні поточного року.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Сергій Лавров підкреслив також, що представники Заходу не можуть пред’явити докази причетності сирійського уряду до застосування хімічної зброї, однак при цьому заявляють, що «червона межа» у цій ситуації була пройдена. За словами глави російського МЗС, застосування військової сили в Сирії без санкцій ООН буде грубим порушенням норм міжнародного права.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Нагадаємо, що питання про військове вторгнення до Сирії набуло актуальності після появи 21 серпня 2013 повідомлень про використання військами уряду Сирії хімічної зброї. Проте Китай і Росія блокують резолюцію ООН щодо нинішньої ситуації в Сирії. Раніше повідомлялося, що сьогодні група інспекторів ООН в Сирії була атакована снайперами. До цього у будівлі готелю, де розташувалися представники ООН, вибухнули два мінометні снаряди. Влада Сирії звинуватила в цьому опозиціонерів.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: