fbpx
Політика

У ЄС вважають неприйнятними погрози Росії на адресу України

 Голова прес-служби єврокомісара з питань торгівлі Джон Кленсі заявив, що будь-які загрози з боку Росії на адресу України, пов’язані з її євроінтеграційними устремліннями, є неприйнятними. Він також зазначив, що в Єврокомісії серйозно стурбовані проблемами, з якими зіткнулися українські експортери на російській митниці.

Як вважає Кленсі, приєднання України до зони вільної торгівлі з Євросоюзом ніяк не повинно позначитися на її відносинах з країнами-членами Митного союзу. При цьому він нагадав, що, незважаючи на наявність спірних моментів у торгівлі між Україною та Євросоюзом, спрощення умов експорту української продукції до Європи цілком можливе і вже навіть поступово відбувається.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

За його словами, у зв’язку з цим в Європі не бачать серйозних підстав для обмеження українського експорту з боку Росії.

Щодо підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, то, як зазначив Кленсі, це цілком здійсненна задача, якщо Україна докладе для цього достатньо зусиль.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Наостанок він додав, що в Європі будуть уважно стежити за торговим конфліктом між Україною і Росією, і закликав Україну зробити все можливе для вирішення цієї проблеми.

За матеріалами: obozrevatel.com

Читайте також: