fbpx
Економіка

Україна отримала 89 400 000 гривень на реконструкцію траси Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) виділив Україні 89,4 мільйони гривень на проведення реконструкції п’яти кілометрів автомобільної дороги Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта на ділянці Перевальне – Ангарський перевал. Про це повідомили представники Республіканського комітету АР Крим з питань транспорту і зв’язку.

Як зазначив начальник служби автомобільних доріг в АР Крим Валентин Завойчинський, в проекті організації дорожнього руху на ділянці Перевальне – Ангарський перевал передбачено до 4-х смуг руху (проїжджу частину планують розширити з 9 до 14 метрів). За його словами, це дозволить зменшити аварійність на даній ділянці і деяким чином поліпшити умови руху для тролейбусного транспорту. У ході ремонтних робіт планується перенесення 241-ї опори тролейбусної контактної мережі, а також установка 179-ти дорожніх знаків і 6,8 км бар’єрного огородження. Повідомляється, що ремонт траси Харків-Сімферополь-Алушта-Ялта на ділянці Перевальне – Ангарський перевал проводиться в рамках реалізації інвестпроекту «Покращення автомобільних доріг та безпеки руху».

У Державному агентстві автомобільних доріг України завершуються переговори з представниками МБРР про цей додаток до проекту ділянки автодороги: продовження ремонту ділянки дороги до Ангарського перевалу. Варто відзначити, що рішення планується ухвалити вже у вересні поточного року. У перспективі за рахунок того ж джерела можливий кредит на ремонт вищевказаної дороги до Ялти.

Раніше повідомлялося, що «Укравтодор» до кінця 2014 року відремонтує ділянку траси Київ-Одеса. Запланований ремонт траси пройде на ділянці Київ – Біла Церква. Орієнтовна вартість дорожніх робіт складе 850 мільйонів гривень.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: