fbpx
Політика

Опозиція організувала кампанію на підтримку євроінтеграції – Яценюк

 Голова партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк під час Національного круглого столу «Розуміння заради європейського майбутнього» 23 серпня повідомив про те, опозиція дала старт широкій публічній кампанії на підтримку євроінтеграції. За його словами, в рамках цієї кампанії опозиціонери звернулися до керівництва українських телеканалів з проханням запустити ролики, які б демонстрували, чому Україні слід вступити в Європейський союз.

Крім того, Яценюк зазначив, що він обговорював з Юрієм Луценком ідею організації кампанії серед людей і розповсюдження відповідних матеріалів, які б популяризували ідею вступу до ЄС.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Він звернув увагу на те, що сусіди України не дрімають, поки вона прагне приєднатися до Європейського союзу, і намагаються реалізувати свою ідею про відтворення Радянського союзу. За словами депутата, політичні сили, яких вже давно не повинно бути в Україні, зараз намагаються зібрати голоси для проведення всеукраїнського референдуму та розгляду на ньому питання про вступ в Радянський союз.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Проте українці віддають свою перевагу Євросоюзу. За останні два роки їх кількість стрімко збільшувалася. Зараз 56% громадян чітко говорять «так» Євросоюзу», – додав Яценюк.

Він підкреслив, що опозиція прагне не просто підтримати цю динаміку, а навпаки пояснити людям, чому потрібно йти саме до Євросоюзу.

Читайте також: