fbpx
Інновації

У термінал D аеропорту «Бориспіль» можуть перевести внутрішні рейси

У термінал D міжнародного аеропорту «Бориспіль» збираються перевести внутрішні авіарейси. Про це повідомили в прес-службі Міністерства інфраструктури України.

Відзначимо, що при цьому не передбачено будь-якого розширення терміналу D. На основі всіх існуючих вільних виробничих площ у спорудженні планується організувати спеціальну зону для обслуговування пасажирів внутрішніх рейсів. За наявними даними, для пасажирів внутрішніх рейсів можуть обладнати 15 нових стійок реєстрації, 6 пунктів контролю авіабезпеки, а також організувати 6 виходів для посадки в літак. Пропускна здатність у «внутрішній зоні» терміналу D очікується на рівні 900 пасажирів на годину на «виліт» і стільки ж пасажирів на «приліт».

«Обслуговування міжнародних та внутрішніх рейсів в одному терміналі – це те, що від нас чекають авіаперевізники і пасажири», – упевнений міністр інфраструктури України Володимир Козак.

Для уряду головне відпрацювати проект з терміналом D так, щоб міжнародні та внутрішні пасажиропотоки мали однаково якісне обслуговування.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день всі міжнародні авіакомпанії в «Борисполі» обслуговуються в термінальному комплексі D.

Крім того, зараз з 5-ти терміналів міжнародного аеропорту на приліт і виліт пасажирів функціонують лише 3. Термінал B, з якого раніше літали міжнародні рейси, в даний момент здійснює перевезення всередині України, VIP-термінал C і термінал A, з якого раніше літали внутрішні рейси, – були віддані під офіси авіаперевізникам. Зараз у терміналі D знаходиться VIP-зона і здійснюються рейси іноземних авіакомпаній. Вже найближчим часом в терміналі F планується почати обслуговування лоукостів (рейсів бюджетних авіакомпаній).

За матеріалами: mtu.gov.ua

Читайте також: