fbpx
Політика

Угода про асоціацію має бути підписана, незважаючи ні на що – Яценюк

 Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що круглий стіл, зібраний громадськими активістами з ініціативи Тимошенко, є серйозним кроком на шляху підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

«Це наш шанс заявити, що ми частина великої Європи», – підкреслив опозиціонер.

При цьому Яценюк також додав, що Угода про асоціацію з Європейським союзом має бути підписана, незважаючи на те, чий підпис буде під нею стояти. За його словами, це в першу чергу угода для України, а не для президента.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Яценюк вважає, що сьогоднішній круглий стіл відіграє велику роль, оскільки буде представлена ​​можливість для обговорення питання про внесення до парламенту євроінтеграційних законопроектів та їх прийняття. Він висловив сподівання, що на круглому столі будуть присутні представники уряду, а також Адміністрації президента, які досі не підготували необхідний пакет законопроектів.

Арсеній Яценюк нагадав, що в України ще є півтора місяці для того, щоб продемонструвати свою волю до підписання даної угоди.

«Рада ЄС буде приймати рішення про підписання чи не підписання з нами угоди 21 жовтня, а звіт місії Кокса-Кваснєвського буде опублікований 30 вересня", – додав лідер «Батьківщини».

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Він сподівається, що українська влада використає час, що залишився ефективно і зробить все можливе для прийняття необхідних рішень.

Також Яценюк підкреслив, що круглий стіл – прекрасна можливість продемонструвати єдність України, так як на ньому повинні будуть присутні як представники опозиції, так і влади.

«Ми готові до конструктивного діалогу. Ми можемо бути політичними опонентами, але не можемо бути опонентами нашій країні», – наостанок додав Арсеній Яценюк.

Читайте також: