fbpx
Освіта

У РФ можуть з’явитися російсько-українські школи – Азаров

Прем’єр-міністр України Микола Азаров розраховує на відкриття в Росії російсько-українських шкіл, які працюватимуть за українським освітнім принципом.

Після відвідування в Києві нової україно-російської гуманітарної гімназії, прем’єр сказав журналістам: "Я думаю, що з’явиться і в Росії російсько-українська школа, побудована за нашим принципам. І ось цей перший крок з точки зору зміцнення спільності освітнього процесу буде продовжений і на території Росії".

М. Азаров вважає, що київській владі варто почати домовлятися, зокрема, з московською владою про реалізацію подібного проекту, наприклад, в Москві.

"Ця школа побудована за досить новими для нас принципами. Вперше передбачається навчання за спільними україно-російськими навчальними програмами. Я розглядаю це, як дуже серйозний, можливо, навіть символічний жест для зміцнення україно-російських взаємин", – додав прем’єр-міністр України.

Він зазначив, що навчання в новій гімназії – платне. Але, на його думку, тут може бути застосований диференційований підхід, який би міг дозволити талановитим і обдарованим дітям із малозабезпечених сімей мати можливість для навчання.

Україно-російська гуманітарна гімназія була заснована згідно з міжнародним Меморандумом між міністерствами освіти України і Росії і за участю "Промінвестбанку" і його головного акціонера – держкорпорації "Зовнішекономбанк" (Росія).

1 вересня гімназія прийме своїх перших учнів. Цього року набір буде проводитися з 1 до 7 класу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: