fbpx
Політика

Сергій Власенко вважає, що Юлія Тимошенко може лікуватися за кордоном без змін до чинного законодавства

Нещодавно уповноважений з прав людини Валерія Лутковська, коментуючи широко обговорювану тему можливого помилування Юлії Тимошенко, торкнулася й іншої важливої ​​проблеми: можливості лікування екс-прем’єра за кордоном. На думку Валерії Лутковської, цілком можливо створити правові підстави для поїздки Юлії Тимошенко на лікування за кордон. При цьому, як вважає омбудсмен, дане питання має бути вирішено на рівні укладення міждержавної угоди між Україною і Німеччиною.

Свою думку з питання можливості лікування Юлії Тимошенко за кордоном висловив відомий в Україні адвокат, колишній народний депутат Сергій Власенко. За його словами, для лікування екс-прем’єра в Німеччині немає необхідності змінювати чинне законодавство та укладати міжурядовий договір. Сергій Власенко говорить про те, що «… у Віктора Януковича є весь арсенал конституційних повноважень. І ми неодноразово говорили про те, що українське законодавство за станом на сьогоднішній день не вимагає ніяких додаткових норм і правил, щоб вирішити це питання».

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Відзначив Сергій Власенко й норми закону, які, на його думку, дозволяють лікувати засуджених поза Україною. Юрист назвав статтю 7 Кримінального виконавчого кодексу, «яка визначає правило для всіх ув’язнених (зокрема незаконно ув’язнених), що вони користуються всіма правами, як і інші громадяни, якщо немає спеціального обмеження». Крім того, Сергій Власенко каже про статтю 36 "Основ законодавства України про охорону здоров’я", «яка так і називається "Лікування громадян України за кордоном". Ніяких обмежень щодо лікування ув’язнених і незаконно ув’язнених за кордоном українське законодавство не містить».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Критично Сергій Власенко висловився про заяву Валерії Лутковської: «Чесно кажучи, я не готовий коментувати висловлювання вчительки російської мови Валерії Лутковської… Коли вчитель російської мови коментує юридичні питання, у мене немає бажання це коментувати. Це не має нічого спільного ні з юриспруденцією, ні з правилами, ні зі здоровим глуздом».

Повідомив Сергій Власенко і позицію німецьких медиків з клініки «Шаріте», які, за словами юриста, «як і раніше наполягають на проведенні операції» Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, що колишній прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, засуджена українським судом до позбавлення волі, в даний час проходить курс лікування в лікарні Укрзалізниці міста Харкова.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: