fbpx
Політика

Бразилія вимагає повернути комп’ютер Міранди

Глава зовнішньополітичного відомства Бразилії Антоніу Патріота офіційно зажадав у британського Foreign Office повернути комп’ютер та інші електронні пристрої, які були вилучені у бразильського громадянина Давида Міранди під час затримання і багатогодинного допиту в транзитній зоні лондонського аеропорту.

За словами Антоніу Патріота, МЗС Бразилії знаходиться в контакті з Мірандою "з метою мати повну інформацію про те, що трапилося і супроводжувати юридичні кроки, які можуть бути зроблені Мірандою в індивідуальному порядку". 

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Нагадаємо, йдеться про приятеля журналіста "Гардіан" Гленна Грінвальда, який є автором викривальних статей за матеріалами екс-співробітника ЦРУ США Едварда Сноудена. З травня цього року в британському виданні "Гардіан" почали з’являтися публікації, що описують діяльність спецслужб США з контролю за телефонними розмовами та інтернет-трафіком.

За інформацією бразильських ЗМІ, саме такі конфіденційні журналістські матеріали, пов’язані з досьє Сноудена, могли бути вилучені в неділю в аеропорту. Британці стверджують, що затримання і дев’ятигодинний допит Міранди, а також вилучення у нього електронних пристроїв виправдані, оскільки відповідають закону про тероризм від 2000 року.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У МЗС Бразилії, навпаки, стверджують, що те, що трапилося в транзитній зоні Хітроу "не має виправдань".

За матеріалами: ИТАР-ТАСС.

Читайте також: