fbpx
Політика

Екс-президента Мубарака переведуть під домашній арешт

Екс-президента Єгипту Хосні Мубарака після звільнення з в’язниці "Тора", переведуть під домашній арешт. Відповідний указ видали прем’єр-міністр АРЄ Хазем аль-Баблауі і військовий комендант Каїра. В указі йдеться, що у зв’язку з надзвичайним станом, йому буде заборонено залишати країну.

Повідомляється також, що Мубарак буде направлений у військовий госпіталь "Маадія" або в медичний центр з обслуговування відставних військовослужбовців. Від прокуратури країни не надійшло жодних заперечень з приводу його майбутнього переміщення.  

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Як пояснили офіційні особи, 85-річного політика, який правив Єгиптом у 1981-2011 роках, переведуть під домашній арешт до прийняття остаточного вердикту щодо його причетності до розстрілів демонстрантів в січні 2011 року.

Ця судова справа поки ще не закрита і слухання поновляться 25 серпня. А напередодні з Хосні Мубарака був знятий останній пункт звинувачення в корупції, йшлося про отримання подарунків на суму в 600 тисяч доларів. Адвокат екс-президента зумів довести суду, що Мубарак повернув ці кошти в скарбницю, і суд схвалив клопотання про його звільнення.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Екс-президента Мубарака переведуть під домашній арешт (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: