fbpx
Театр

“Школа сучасної п’єси” може бути закрита через нестачу фінансування

За словами Йосипа Райхельгауза (художнього керівника «Школи сучасної п’єси»), фінансування його театру недостатньо, тому прийдешній сезон може стати останнім.

«Якщо говорити про бюджетні кошти, то ми отримуємо мало не менше за всі театри Москви. Я обурений! Гаразд би ми не працювали, але у нас висока відвідуваність, ми випускаємо на рік більше прем’єр, ніж більшість інших театрів; нас кличуть на гастролі, запрошують на фестивалі. Що ще? Якщо так триватиме, то мені просто доведеться розпустити всіх», – заявив Йосип Райхельгауз на зборі трупи, що відбувся напередодні, 20 серпня.

Торік, за словами режисера, Сергій Капков (голова московського департаменту культури) пообіцяв підняти фінансування театру на 50%, проте на практиці виявилося, що бюджет «Школи сучасної п’єси» на нинішній сезон склав 52 000 000 рублів, що на 1 000 000 рублів менше, ніж торік. Євгенія Шерменева (заступник Сергія Капкова) заявила, що допомогти театру може тільки мер Москви, так як міський бюджет на поточний рік вже давно розподілений.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: