fbpx
Політика

Необхідно створити Міністерство з інтеграції України в ЄС – Яценюк

 Голова парламентської фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк вважає, що в даний час Україна стоїть перед геополітичним вибором – приєднатися до Митного союзу або ж до Європейського союзу. При цьому політик наголошує, що необхідно розуміти, що Митний союз не є економічним об’єднанням. За його словами, це політичний союз, який лише намагається прикриватися різними економічними гаслами і прагне відновити Радянський союз.

Він також звернув увагу на те, що Україну змушують вступити в це об’єднання і обіцяють дешевий газ і ринки.

«Можливо, хтось і вірить в це, але не я. І не тільки з економічних причин, адже ринок Митного союзу в 8 разів менший за ринок Євросоюзу», – додав Яценюк.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За словами депутата, в першу чергу він не вірить у все це через розвиток суспільства. Для підтвердження своїх слів, він пропонує поглянути на тривалість життя в країнах-членах Митного союзу, рівень освіти, захисту прав і свобод людини.

Яценюк підкреслив, що в першу чергу Україна потребує високих стандартів, а не дешевого газу. Як вважає опозиціонер, необхідно вибирати той шлях, який здається найскладнішим, оскільки в кінцевому підсумку він буде найрезультативнішим.

У той же час Арсеній Яценюк визнає, що навіть якщо Угода про асоціацію з Євросоюзом буде підписана, а сам він у цьому впевнений, то це стане лише першим кроком до змін. За його словами, другий етап – імплементація законодавства.

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

 

«Потрібно, щоб закон дійсно працював» , – підкреслив депутат.

У зв’язку з цим, він пропонує створити в Україні Міністерство з інтеграції України в ЄС на чолі з першим віце-прем’єром. Як зазначив Яценюк, потрібно 200 англомовних людей, як це було в Польщі, які зможуть привести Україну в Євросоюз.

Читайте також: