fbpx
Політика

Угоду про асоціацію з ЄС необхідно підписати цього року – «УДАР»

  "УДАР "послідовно відстоює необхідність підписання Угоди про асоціацію з ЄС цього року, заявляє народний депутат Ірина Геращенко (фракція" УДАР ").

"Ми будемо вимагати від парламентської більшості перший сесійний тиждень вересня присвятити виключно питанням євроінтеграції, закони повинні бути проєвропейськими не тільки за назвою, а й за змістом", – заявила народний депутат під час круглого столу з питань євроінтеграції на Всесвітньому конгресі українців у Львові, повідомляє прес-служба політичної партії "УДАР".

За словами народного депутата, "УДАР" підтримує необхідність створення єдиного координуючого органу у виконавчій владі, який би узгоджував роботу всіх міністерств і відомств з євроінтеграції. "Ми також вимагаємо, щоб влада, якщо вона щира у своїй євроінтеграційній риториці, прийняла кадрові рішення щодо всіх чиновників, які агітують за Митний союз і відверто виступають проти євроінтеграції", – зазначила І. Геращенко.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

Народний депутат підкреслила, що підписання Угоди про асоціацію сприятиме звільненню екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, оскільки ЄС і українське суспільство будуть вимагати від влади виконання Угоди, у тому числі його політичної частини. За словами народного депутата, заклики гальмувати підписання Угоди штовхають Україну до Митного Союзу, "де ніхто не буде ставити питання про звільнення Тимошенко. Адже, на відміну від європейських лідерів, президент РФ Путін ніколи публічно не висловився на підтримку Юлії Тимошенко і не вимагав її звільнення".

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Політик зазначила, що "УДАР" вимагає від української влади більш жорстко захищати стратегічні інтереси України, як у питаннях євроінтеграції, так і питаннях відстоювання рівноправних і партнерських відносин з РФ.

І. Геращенко вважає доцільним, щоб український парламент, у разі продовження торгової війни з боку РФ, прийняв заяву до Держдуми РФ про необхідність дотримання Договору про співробітництво та інших міжнародних документів і неприпустимість економічного тиску на Київ.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: