fbpx
Політика

Симоненко: Тільки референдум відповість на питання, кому належить влада в Україні

Проведення референдуму – ось єдиний варіант, який допоможе показати реальну картину того, що робиться в Україні і кому насправді належить влада в країні – народові чи чиновникам і олігархам. Таку думку висловив під час сьогоднішньої прес-конференції лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко. При цьому він додав, що якщо сьогодні українці не зможуть відстояти свою позицію і показати, хто в домі справжній господар, то після листопадового саміту у Вільнюсі цей шанс буде втрачено назавжди.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

«Якщо сьогодні народ упустить своє право на владу, після Вільнюса він втратить його остаточно. Я хочу, щоб це розуміли всі. Референдум – це не тільки і не стільки вибір зовнішньоекономічного курсу, хоча це питання надзвичайно важливе. Референдум – це, перш за все, боротьба за владу. Він відповість на питання про те, кому належить влада в Україні – народу або групці чиновників, політиків та олігархів», – заявив Петро Симоненко.

Комуніст упевнений, що майбутня осінь стане справжнім іспитом для української демократії і народу в цілому. Щодо самої Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, то його підписання може призвести до державного перевороту, – вважає Петро Симоненко, – оскільки документ нав’язує європейські цінності, які більшість українців не розділяє.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, раніше лідер Комуністичної партії України закликав провести всеукраїнський референдум, щоб визначитися, в якому напрямку Україні рухатися далі – в ЄС чи МС.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: