fbpx
Економіка

Азаров розповів про перші досягнення Програми активізації економіки

Державна програма активізації економіки, до виконання якої приступили  цього року і яка розрахована до 2014 року, вже почала давати результати. Про це повідомив прем’єр-міністр України Микола Азаров у ході сьогоднішнього засідання Кабінету мністрів.

«Свіжі дані Держстату підтверджують цю досить обнадійливу тенденцію: ми за липень отримали 2,4% зростання ВВП. Це дуже оптимістичний показник. А в цілому за 7 місяців вирівнявся показник валового виробництва в нашій країні. Експерти вважають, що нам вдалося витримати тиск світової рецесії», – підкреслив Микола Азаров, висловивши при цьому переконання, що до кінця поточного року показники вдасться поліпшити.

За словами глави уряду, зростання економіки насамперед забезпечують реальні проекти. Наприклад, в Україні з’являються нові підприємства, відкриваються нові або модернізовані об’єкти виробничої та соціальної сфери, які істотно наближають українську державу до передових стандартів.

Привів Микола Азаров і кілька прикладів заходів, що складають Програму активізації розвитку економіки. Так, у жовтні буде завершено будівництво другої черги Південного обходу міста Дніпропетровська. У цьому ж місяці планується відкрити станцію метро «Теремки» Куренівсько-Червоноармійської лінії столичного метрополітену. У листопаді буде введений в експлуатацію після реконструкції Верхньоантонівський водозабір та водовідведення питної води в Херсоні, а також олійноекстракційний завод з переробки соняшнику в місті Южне потужністю 1200 тонн на добу. На кінець року заплановано введення в експлуатацію нової електропечі потужністю 1,5 мільйона тонн сталі на рік на металургійному заводі «Донецьксталь». Ще в четвертому кварталі намічається відкриття пунктів пропуску через українсько-польський кордон «Угринів-Долгобичув» та «Грушів-Будомєж».

«Економіка – дуже інерційна система. Ми дали їй правильний імпульс, і зараз треба працювати так, щоб в 2014 році Програма активізації повною мірою дала результати. Таке завдання поставив перед урядом президент України. Цього чекає від нас з вами український народ», – резюмував Микола Азаров.

За матеріалами: kmu.gov.ua

Читайте також: