fbpx
Політика

«Необхідно створити міжнародну мережу громадської підтримки євроінтеграції», – Вілкул

 Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул заявив, що необхідно створити міжнародну мережу громадської підтримки євроінтеграції і, на його думку, велику роль в реалізації цього плану може зіграти українська діаспора.

Він нагадав, що Україна за роки свого існування пройшла через багато що і вже 22 роки люди живуть у незалежній країні, у чому, як вважає Вілкул, є і заслуга української діаспори. За його словами, тепер прийшов час, щоб Україна стала європейською державою.

Як зазначив Олександр Вілкул, незважаючи на те, що люди можуть мати різні політичні погляди і навіть різні уявлення про ідеальне майбутнє, всі повинні розуміти, що наступним головним етапом для України є підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Віце-прем’єр звернув увагу на те, що за останні 3 роки Україна зробила реальні кроки в бік євроінтеграції і провела велику кількість переговорів у рамках підготовки до асоціації і тепер підходить до фінішної прямої.

«Є цілі, які об’єднують націю, народ, країну, об’єднують всіх українців – і тих, хто живе в Україні, і тих, хто живе в інших країнах світу. Зараз такою метою є зближення України з Європейським Союзом», – зазначив Вілкул, додавши, що саме на цьому зараз і повинні зосередити свої зусилля українці з усього світу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

У той же час, він визнає, що можливо зараз Україна виглядає не так, як всі мріють, але все ж сподівається, що в майбутньому це зміниться.

Читайте також: