fbpx
Спорт

Кубинський легкоатлет залишив збірну під час ЧС і залишився в Москві

Кубинський легкоатлет Орландо Ортега, який представляв національну збірну на чемпіонаті світу з легкої атлетики, який нещодавно проходив у Москві, залишив розташування збірної, і в даний час його місцезнаходження невідоме. Імовірно, спортсмен досі переховується в Москві.

Представники Федерації легкої атлетики Куби назвали вчинок свого легкоатлета безчесним і додали, що спортсмени, які чинять так само, як Ортега, не заслуговують поваги. Які кроки мають намір вжити кубинці для пошуку свого громадянина, поки не повідомляється.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

Орландо Ортега перед поїздкою на чемпіонат світу до Москви отримав на батьківщині дискваліфікацію (за що саме – невідомо). Однак Федерація легкої атлетики Куби припинила дію покарання і випустила Ортегу на світову першість до Росії, вважаючи, що спортсмен в змозі виграти хоча б бронзову медаль. Легкоатлет надій своїх наставників не виправдав і навіть не зумів потрапити у фінал змагань, вибувши на попередній стадії. На Олімпіаді в Лондоні Ортезі пощастило більше – він зумів дістатися до фіналу, але в підсумку посів лише шосте місце.

Читайте також:  Олімпіада 1936: Як Гітлер поширював нацизм через спорт

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: