fbpx
Політика

МНС РФ відкрив у Нарьян-Марі свій перший арктичний центр

Як повідомила керівник прес-служби Північно-Західного регіонального центру міністерства Олена Шахова, перший аварійно-рятувальний центр МНС, розташований в арктичній зоні, відкрився у вівторок у Нарьян-Маре.

«За моєю спиною форпост МНС Росії. І я вірю, що ті, хто сьогодні стоїть переді мною, будуть з честю цей форпост захищати», – заявив з цього приводу заступник голови МНС Олександр Чупріян і додав, що це «той рідкісний випадок, коли всіх разом зібрала хороша подія».

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Губернатор Ненецького автономного округу Ігор Федоров, виступаючи на церемонії відкриття центру МНС, повідомив, що домовленість про створення центру була досягнута ще в 2009 році під час зустрічі з Сергієм Шойгу, який очолював тоді МНС .

Губернатор також додав, що мріє про відкриття аналогічного центру в селищі Амдерма. У арктичній зоні Росії розміщені атомні електростанції, пункти базування атомних криголамів і атомних кораблів ВМФ, хімічно небезпечні та вибухопожежонебезпечні об’єкти, важливі елементи комунікацій, які можуть стати джерелами НС техногенного характеру.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Відкриття центру проходило в рамках міжнародної конференції «Проблеми попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій в Арктиці, включаючи питання аварійних розливів нафти».

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: