fbpx
Футбол

Ліга чемпіонів-2013/2014. 21 серпня будуть зіграні ще 5 матчів раунду плей-офф

Вчора, 20 серпня, відбулися перші матчі раунду плей-офф Ліги чемпіонів 2012/2013 і результати деяких з них здивували футбольну Європу. Сьогодні, 21 серпня, будуть зіграні ще 5 поєдинків. Нагадаємо, що команди-переможці раунду плей-офф потрапляють в груповий етап Ліги чемпіонів. На цій стадії турніру Україну представлятиме донецький «Шахтар», а в раунді плей-офф мав грати харківський «Металіст», але, за відомих усім причин, український клуб був замінений грецьким ПАОКом. Про несправедливість такого рішення УЄФА раніше було вже багато сказано, тому предметно зупинимося на сьогоднішніх матчах.

У Загребі зіграють місцеве «Динамо» і «Аустрія». Клуб із Загреба досить вдало грає в єврокубках на своєму рідному стадіоні, а тому можна чекати, що сьогодні «Аустрії» складно буде домогтися позитивного для себе результату. Обидві команди не новачки в єврокубках, і можна не сумніватися, що і «Динамо», і «Аустрія», ставлять перед собою мету потрапити в груповий етап Ліги чемпіонів.

Матч «Лудогорець» – «Базель» цікавий, в першу чергу тим, що для чемпіона Болгарії дебют у Лізі чемпіонів може стати дуже успішним. Якщо «Базель» раніше вже грав у груповому етапі головного клубного футбольного турніру Європи, то «Лудогорець» може опинитися на цій стадії турніру вперше у своїй історії. «Базель» має досвід зустрічей з болгарськими командами в Лізі чемпіонів. У сезоні-2009/2010 швейцарський клуб двічі обігравав софійський ЦСКА.

У протистоянні "Стяуа" – "Легія" складно виділити фаворита. Обидва клуби амбітні, а попадання в груповий етап Ліги чемпіонів стане успіхом як для румунського, так і для польського клубів.

Матчі «Шальке» – ПАОК і «Фенербахче» – «Арсенал» можна розглядати через призму ситуації з «Металістом». ПАОК, вибувши з Ліги чемпіонів у третьому кваліфікаційному раунді, повернувся в турнір через дискваліфікацію харківського «Металіста». Турецький «Фенербахче» був виключений УЄФА з турніру, але повернувся туди за допомогою Спортивного арбітражного суду Лозанни, що призупинив рішення Європейського футбольного союзу, чого не сталося в ситуації з «Металістом». Чому? На це питання поки що немає відповіді.

В якості наставника ПАОКа у Гельзенкірхен приїде Хуб Стевенс, який раніше тривалий час тренував «Шальке», причому досить-таки успішно. Матч «Фенербахче» – «Арсенал» може стати ключовим для головного тренера лондонців Арсена Венгера. На беззмінного наставника «Арсеналу» останнім часом виливається багато критики, а невдача в Лізі чемпіонів плюс невдалий старт в англійській Прем’єр-лізі, можуть привести до абсолютно непередбачуваних наслідків для тренера.

Читайте також: