fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

На українського правозахисника скоїли напад

На керівника правозахисної організації «Європейська Ліга захисту прав громадян України» Едуарда Багірова напередодні, 20 серпня, було скоєно напад.

Спочатку Багіров хотів приховати факт події і повідомив, що пошкодив ногу під час невдалого падіння. Пізніше з’ясувалося, що невідомі атакували правозахисника біля офісу «Європейської Ліги захисту прав громадян України», розташованого в Києві за адресою Прорізна 22, і вистрілили в нього з травматичного пістолета. У міськлікарні № 9, куди звернувся Едуард Багіров, з його ноги була витягнули гумову кулю.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

За словами правозахисника, він не став звертатися до правоохоронних органів, оскільки не хотів розголосу. Українську міліцію поставили до відома про подію співробітники київської лікарні. За фактом події порушено кримінальну справу за статтею «Хуліганство». Сам потерпілий не висуває жодних версій нападу – він вважає, що це могло бути як хуліганство, так і навмисний напад у зв’язку з його професійною діяльністю. Ніяких погроз на свою адресу Багіров не отримував.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: