fbpx
Політика

У Європі впевнені, що асоціація з ЄС допоможе Україні протистояти Росії

 Литовські депутати Європарламенту впевнені в тому, що підписавши Угоду про асоціацію з Європейським союзом, Україна зможе протистояти тиску з боку Росії. Тому, як відзначають політики, зараз Україні слід зосередитися саме на євроінтеграції.

«Україна повинна зрозуміти, що їй не вдасться всидіти на двох стільцях одночасно. Вона повинна орієнтуватися на Європу», – заявляють євродепутати.

Депутат Європарламенту Вітаутас Ландсбергіс вважає, що тиск з боку Росії навпаки допоможе Україні в досягненні її мети, а саме інтеграції до Євросоюзу. Позицію депутата поділяє і його колега Зігмантас Бальчітіс, який також відзначив, що в разі підписання угоди, Євросоюз зможе офіційно стати на захист України.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

«Європа зможе захистити інтереси України», – підкреслив він.

У той же час, депутат Леонідас Донскіс висловив думку, що Європі пора подумати про те, щоб більш жорстко діяти в східному напрямку. За його словами, прийшов час розробити нову політику щодо Росії.

«Йдеться не про бойкот, а про проведення чіткої межі, яку Росії не слід переходити», – заявив євродепутат.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: ukrinform.ua

Читайте також: