fbpx
Новини світу

Українські фахівці і Чорноморський флот РФ приступили до обстеження та визначення можливості підйому радянського підводного човна «Щ-216»

 Чорноморський флот Російської Федерації разом з українськими фахівцями приступив до практичного виконання завдань з обстеження та визначення можливості підйому радянського підводного човна "Щ-216", який затонув в роки Великої Вітчизняної війни біля мису Тарханкут (Крим).

Як повідомляє відділ інформаційного забезпечення ЧФ РФ, в управлінні пошукових та аварійно-рятувальних робіт (УПАРР) ЧФ відзначають, що, враховуючи знаходження затонулої субмарини на глибині більше 50 м, можливість наявності вибухонебезпечних предметів на човні і біля нього, операція з обстеження та можливого підйому зажадає залучення значних сил як з боку Чорноморського флоту, так і з боку Військово-морських сил Збройних сил України.

Читайте також:  Чеський євродепутат намагається зірвати продовження вільної торгівлі з Україною

Для забезпечення робіт Військово-морський флот (ВМФ) Росії залучає дослідне новітнє судно "Селігер", призначене для проведення випробувань техніки, глибоководних досліджень та пошуково-рятувальних робіт.

У район знаходження затонулого човна можуть бути спрямовані кілекторное судно "КІЛ-25", яке виконає розмітку полігону, встановить бочки і бетонні масиви під них, рятувальне судно (РС) Чорноморського флоту "Епрон", водолазне судно "ВМ-154" і близько 20 водолазів.

ЧФ РФ має досвід роботи на об’єктах, аналогічних "Щ-216". Зокрема, РС "Епрон" приймало участь в обстеженні затонулих підводних човнів "Щ-204" і "Щ-211" в 1983 і 2003 роках відповідно.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

Очікується, що дослідне судно "Селігер" з обладнанням та фахівцями на борту і гідрографічне судно ГС-86 у середу прибудуть в район мису Тарханкут. Судами буде зроблено обстеження району, де лежить затонулий човен з метою визначення його точних координат і положення на ґрунті.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: