fbpx
Новини світу

У Латвії планують створити циганські селища

У 2016 році в Латвії можуть з’явитися перші циганські селища, заявив верховний комісар міжнародного союзу ромів Нормунд Рудевич. За його словами, створення циганських селищ допоможе зберегти циганську спільність, мову і культуру.

Жителі таких поселень повинні слідувати циганськими законами і підкорятися раді старійшин, вважає Рудевич. Щодо їх працевлаштування, то, на думку комісара, цигани могли б займатися підприємницькою діяльністю: видобутком торфу, сапропелю, працювати на підприємствах з глибокого заморожування продуктів харчування.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Гроші для створення циганських селищ будуть виділені з європейських фондів, проте поки невідомо, чи буде спеціально для цих цілей зводитися нове житло і виробничі будівлі або планується використовувати вже наявні.

Ініціативу з організації циганських селищ в Латвії підтримав місцевий омбудсмен Юріс Янсонс. Він вважає, що попередні розробники подібних проектів «не розуміли культури цих людей», тому методи інтеграції ромів раніше були «не особливо ефективними».

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: