fbpx
Економіка

Україна планує збільшити поставки сільгосппродукції до Кореї

Україна постійно працює над розширенням географії поставок сільгосппродукції за кордон. Вже найближчим часом країна планує збільшити поставки зерна, соняшникової олії та кондитерських виробів до Південної Кореї, а також почати експорт м’яса на корейський ринок. Про це в ході зустрічі з президентом асоціації міжпарламентських зв’язків з Україною Національної Асамблеї Республіки Корея Чо Джонг Соком заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

«Для нас важливо, щоб 10-15 % сільгосппродукції і продуктів харчування, які імпортує Корея, були українськими. Так, вже торік Україна успішно почала експорт овочів до Кореї. Однак у нас є високий потенціал також і щодо інших позицій. Зокрема, Україна вже найближчим часом планує увійти до числа основних постачальників зерна до Кореї», – підкреслив міністр.

Чо Джонг Сік зазначив, що Корея зацікавлена ​​в розвитку торгово-економічних відносин з Україною і збільшенні поставок сільгосппродукції на корейський ринок. На даному етапі в Україні завершується сертифікація відповідних вітчизняних підприємств, товари яких планується відправляти на експорт.

За матеріалами: РБК-Україна

Читайте також: