fbpx
Суспільство

У Ансі відкривається фестиваль класичної музики

Сьогодні, 20 серпня, в Ансі (Франція) стартує традиційний Фестиваль класичної музики. Честі виступити на відкритті фестивалю удостоїлися піаністи Денис Мацуєв (Росія) і Катя Буніатішвілі (Грузія), які у супроводі Академічного симфонічного оркестру філармонії Санкт-Петербурга виступлять у церкві святої Бернадети. За диригентський пульт по черзі стануть Жан-Клод Казадсю (Франція) і Юрій Темірканов (Росія). До слова, Мацуєв і Темирканов вже виступали у творчому дуеті на торішньому фестивалі в Ансі.

Читайте також:  В Чернівецькій області цивільні мешканці напали на працівника ТЦК: для самозахисту військовослужбовець здійснив постріли (ВІДЕО)

Також у церемонії відкриття візьмуть участь скрипаль Гідон Кремер, музиканти-струнники Рено Капюсон і Едгар Моро з творами Вагнера, Шопена, Равеля, Бетховена, Моцарта та інших класиків.

Крім маститих виконавців у музичному фестивалі в Ансі візьме участь молодий колектив, що складається з місцевих музикантів і їхніх колег з Іркутська. Ансамбль, що отримав назву «Ансі Кампус оркестр», виконає твори Гріга, Бізе, Лагідзе, Штрауса.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Одним з найбільш масових заходів на фестивалі в Ансі обіцяє стати джазовий вечір, на якому американській вокалістці Паулін Джин буде акомпанувати Денис Мацуєв.

Мацуєв і Темирканов на фестивалі в Ансі (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: