fbpx
Політика

ЛДПР проти використання інформації з соцмереж без згоди користувачів

 У Державну Думу Росії був внесений законопроект, який передбачає кримінальну відповідальність для журналістів у разі використання інформації з соціальних мереж без згоди користувачів. Автором законопроекту є депутат Ліберально-демократичної партії Росії Михайло Дегтярьов, який також претендує на місце мера Москви.

Відповідно до законопроекту, у випадку подібного порушення передбачається покарання у вигляді тюремного терміну. Альтернативним покаранням значиться виплата штрафу у розмірі від 200 тисяч до 500 тисяч рублів.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

При цьому слід зауважити, що в ЛДПР пропонують карати за дане порушення не лише представників ЗМІ, а й кожного, хто доносить інформацію із соціальних мереж до широкої громадськості без відповідного дозволу.

У той же час в документі йдеться про те, що не можна буде цитувати інформацію лише з тих акаунтів, чиї власники офіційно підтвердили свою особистість. Для цього Дегтярьов також пропонує зобов’язати соціальні мережі змушувати користувачів проходити процедуру верифікації при створенні нового облікового запису. Зі способом верифікації депутат пропонує визначитися самим творцям соцмереж.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Примітно, що Дегтярьов пропонує включити до соціальних мереж, націлених на російську аудиторію, і декілька зарубіжних сервісів, серед яких Facebook, Google і LinkedIn.

За його словами, головна мета законопроекту – захистити користувачів від вторгнення в їх особисте життя.

За матеріалами: vedomosti.ru

Читайте також: