fbpx
Право

Янукович підписав указ «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні»

  Президент України Віктор Янукович підписав указ "Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні", яким чітко визначив завдання органам виконавчої влади щодо увічнення пам’яті жертв трагедії українського народу, повідомив радник президента – керівник Головного управління з питань гуманітарного розвитку Юрій Богуцький.

Як повідомляє прес-служба президента України Віктора Януковича в понеділок, Ю.Богуцький зазначив, що актом глави держави Кабінету міністрів доручено створити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів у зв’язку з 80-ми роковинами Голодомору 1932-1933 років в Україні, а також розробити та затвердити у місячний строк відповідний план заходів.

"Цим планом має бути, зокрема, передбачено проведення 23 листопада 2013 року – у День пам’яті жертв голодоморів – відповідних жалобних заходів за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості", – наголошується в повідомленні прес-служби глави держави.

Ю.Богуцький повідомив, що значну увагу також доручено приділити тематичним заходам за кордоном, за участю української діаспори, а також прискорити будівництво в місті Вашингтоні (США) пам’ятника жертвам Голодомору 1932-1933 років.

В указі глави держави зазначено, що 23 листопада є траурним днем, тому рекомендується на території України у цей день приспустити державний прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо і телебачення.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: