fbpx
Суспільство

Тенор Пласідо Домінго вперше записав баритональний альбом

Легендарний іспанський тенор Пласідо Домінго вперше випустив альбом арій Верді, виконаних баритоном. Збірник під назвою Verdi з’явиться у продажу завтра, 20 серпня, в російському відділенні iTunes, а диск або вінілову платівку можна придбати, зробивши замовлення в інтернет-магазині Amazon.

«Верді є невичерпним джерелом прекрасної музики, і кожен виконавець повинен бути йому вдячний. Для мене весь 2013 рік стане часом торжества любові і подяки Джузеппе Верді», – розповів Пласідо Домінго.

Читайте також:  Як СССР розвертав річки (ВІДЕО)

Альбом Verdi містить 18 арій з дев’яти опер: «Макбет», «Ріголетто», «Травіата», «Бал-маскарад», «Симон Бокканегра», «Ернані», «Трубадур», «Дон Карлос» і «Сила долі». Пласідо Домінго виконує баритональним партії в супроводі оркестру Валенсії під керівництвом Пабло Ерас-Касадо.

Вперше Домінго заспівав баритоном в 2010 році на сцені Берлінської державної опери. Пізніше баритональні партії у виконанні Домінго прозвучали в Ла Скала і Ковент-Гардені. З тих пір відомий тенор заспівав баритоном тільки 5 разів: в операх «Двоє Фоскарі», «Травіата», «Ріголетто», «Набукко» і «Жанна Д’Арк».

Читайте також:  Плагіат культури в Росії: самовар, кокошник, вушанка, балалайка, горілка, валянки, гармошка (ВІДЕО)

Перша баритональна партія Пласідо Домінго (відео):

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: