fbpx
Політика

«Це перемога всіх киян над деструктивними силами політики», – Попов про відновлення сесійної роботи Київради

  Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов зазначив, що відновлення сесійної роботи Київради – "це перемога всіх киян над деструктивними силами політики".

"Відновлення сесійної роботи Київради – це перемога всіх киян над деструктивними силами політики. Завдяки підтримці профспілок, громадських організацій та широких верств населення Київська міська рада знову продовжує виконувати свої обов’язки перед киянами", – цитує О.Попова прес-служба КМДА в понеділок.

Він підкреслив, що проведення сесії Київради та прийняття низки рішень зняло багато проблем, які ускладнювали життя киян і загрожували негативними наслідками у майбутньому.

О.Попов сказав, що працівники бюджетної сфери знову додатково отримуватимуть від 200 до 500 грн. щомісяця. Так, виділення 98,7 млн. грн. дозволить відновити виплату стимулюючих надбавок працівникам соціально-культурної сфери. Столичні вчителі протягом трьох місяців отримають 63,5 млн. грн, лікарі – 28,3 млн. грн, працівники культури – 4,2 млн. грн, працівники фізичної культури і спорту – 2 млн. грн, працівники соціального забезпечення – 500 тис . грн.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

О.Попов повідомив, що вирішили питання про виділення коштів на підготовку до нового навчального року навчальних закладів, підготовку до опалювального сезону, завершення невідкладних ремонтних робіт об’єктів соціального призначення.

Крім того, виділено гроші на погашення заборгованості житлових організацій перед ВАТ "Київенерго", що дозволить уникнути масових відключень гарячої води в житловому секторі, а також прийнято рішення про направлення 20 млн. грн на виконання міської програми "Здоров’я киян".

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

Також Київрада звернулася до парламентаріїв з пропозицією розглянути питання призначення місцевих виборів у Києві і визначити термін їх проведення.

Депутати Київради також прийняли звернення до парламенту з приводу неприпустимості перевищення народними депутатами їх повноважень щодо участі в роботі органів місцевого самоврядування, до яких належить Київська міська рада.

Ще в одному зверненні столичні депутати обгрунтували необхідність підтримки з боку парламентаріїв законопроектів, розроблених з ініціативи міської влади і спрямованих на збереження територіальної цілісності Києва та збільшення дохідної частини міського бюджету шляхом зарахування в нього повного обсягу податку на доходи фізичних осіб.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: