fbpx
Право

“Справедлива Росія”: Корупція в оборонній промисловості є держзрадою

Якщо хабарництво – зло, то хабарництво в оборонній промисловості – зло в державному масштабі, упевнені депутати від фракції «Справедлива Росія» і пропонують прирівняти корупцію в "оборонці" до державної зради.

З відповідною ініціативою до Державної Думи у найближчі дні має намір звернутися «справедливорос», член комітету з оборони Ігор Зотов. Поправки до закону, розроблені Зотовим, класифікують «дії або бездіяльність посадових осіб, що тягнуть за собою ослаблення обороноздатності країни як державну зраду». Максимальний термін покарання за відповідною статтею Кримінального кодексу РФ передбачає позбавлення волі на строк до 20 років.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Торік з подібною ініціативою виступав Володимир Путін, який перебував тоді на посаді глави уряду. Тоді ж віце-прем’єр Дмитро Рогозін пропонував прирівняти до державної зради хабарництво при виконанні держоборонзамовлення. Проте представники Міністерства юстиції в травні 2012 року відмовилися погоджувати відповідний законопроект, пояснюючи це тим, що принципової різниці між хабаром в оборонній промисловості та будь-яким іншим хабарем немає.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: