fbpx
Політика

У Росії розглянуть петицію проти антипіратського закону

 Глава комітету Державної Думи Росії з цивільного, кримінального, арбітражного і процесуального законодавства Павло Крашенінніков повідомив про те, що вони розглянуть петицію громадян проти антипіратського закону, яка зуміла зібрати понад 100 тисяч голосів. При цьому він зазначив, що перш ніж петиція потрапить до комітету, вона повинна пройти експертну робочу групу, очолювану міністром з «Відкритого Уряду» Михайлом Абизовим.

До слова, петиція надійшла до експертів ще 10 серпня, але про рішення ще нічого невідомо.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

Також Крашенинников повідомив, що не виправдалися і очікування про те, що після прийняття антипіратського закону в Держдуму надійдуть тисячі скарг. За його словами, депутати отримали лише 19 звернень і вісім з них були відхилені.

Петиція проти антипіратського закону, яка закликає скасувати або ж внести до нього зміни, була ініційована ще 4 липня. Вона зібрала 100 тисяч голосів, необхідних для розгляду в Держдумі, трохи більше, ніж за місяць.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

На підтримку петиції вже висловилися представники Піратської партії і КПРФ. Обидві політичні сили мають намір разом протистояти антипіратському закону і добиватися, щоб петицію розглянули в парламенті.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Читайте також: