fbpx
Новини світу

Повернення продукції Roshen на ринок РФ. Україна не поспішає виконувати необхідні вимоги – Онищенко

  Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що Україна вживає недостатніх заходів для повернення кондитерської продукції компанії Roshen на ринок РФ.

"Незважаючи на висловлене гаряче бажання вирішити цю проблему, ми поки бачимо в ЗМІ хамуваті оцінки, що не торкаються справи. Якихось рухів в плані надання необхідної документації поки немає", – заявив Г. Онищенко "Інтерфаксу" в понеділок.

Він заявив, що українська сторона не поспішає виконувати домовленості, щодо повернення кондитерської продукції Roshen на ринок РФ.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Минулої п’ятниці в Москві на переговорах з міністром аграрної політики і продовольства України Миколою Присяжнюком було досягнуто домовленості про механізм повернення кондитерської продукції Roshen до Росії. Зокрема, передбачається інспекція чотирьох українських підприємств фахівцями Росспоживнагляду. Росспоживнагляд після інспекції допустить українську продукцію на ринок, але буде вести контроль кожної партії. Також досягнута домовленість про те, що в Україні за безпеку продукції, яка призначена для РФ, відповідатимуть спеціально акредитовані лабораторії.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Точні терміни повернення на російський ринок цукерок Roshen не визначені, заявив у минулу п’ятницю "Інтерфаксу" Г. Онищенко. "Ми будемо називати терміни, коли будуть вирішені базові питання: коли будуть акредитовані українські лабораторії та відбудеться повна інспекція заводів-виробників", – сказав глава Росспоживнагляду.

У липні санітарна служба заборонила постачання шоколаду і цукерок, вироблених на чотирьох українських фабриках Roshen.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: